Informacije o obdelavi zasebnih podatkov za posameznike

 

Spletno stran www.veselo.si upravlja podjetje VeSelo spletna trgovina, Renata Štimac s.p., Ulica Frankolovskih žrtev 44, 3000 Celje (v nadaljevanju ponudnik).

 

Za namene ozaveščanja in komuniciranja na spletnem mestu ponudnik obdeluje osebne podatke uporabnikov v mejah, ki jih določajo predpisi s področja varstva osebnih podatkov oziroma izražena volja s strani posameznikov ali organizacij, ki uporabljajo spletno mesto.

 

Ponudnik se zaveda, da sta zasebnost in varovanje osebnih podatkov zelo pomembni in se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z veljavno zakonodajo. Za namene komuniciranja na spletnem mestu obdelujejo osebne podatke uporabnikov v mejah, ki jih določajo predpisi s področja varstva osebnih podatkov oziroma izražena volja s strani posameznikov ali organizacij, ki uporabljajo spletno mesto.

 

Neprijavljeni uporabniki so med ogledom www.veselo.si anonimni in nimajo dostopa do svojih osebnih podatkov, vendar pa lastnik strani sledi uporabi spletnega mesta tako anonimnih kot prijavljenih uporabnikov. Te podatke uporablja zgolj z namenom izboljšanja uporabe spletnega mesta in le-ti ne omogočajo vpogleda v osebne podatke uporabnikov. Pri kreiranju uporabniškega računa na www.veselo.si je potreben vpis vseh zahtevanih podatkov. Uporabnik je dolžan skrbeti za pravilnost in točnost podatkov. Za dostop do svojih podatkov morajo uporabniki v sistemu prijave vnesti pravilno uporabniško ime in geslo. Za varovanje in upravljanje s temi podatki je ponudnik zagotovil ustrezen nadzor.

Ponudnik bo ščitil zasebnost uporabnikov, podatke bo uporabljal v skladu z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov in Zakona o elektronskih komunikacijah. Zbrane podatke bo hranil in uporabljal le toliko časa, kot bo potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani. Vaših osebnih podatkov ne bo posredoval nepooblaščenim fizičnim ali pravnim osebam. V primeru sodelovanja z drugimi podjetji, ki za ponudnika opravljajo določene storitve, bo omogočen samo dostop do podatkov, ki so brezpogojno potrebni za izvedbo njihovih storitev.

Vsi podatki uporabnikov so shranjeni v varovanih strežnikih v nadzorovanih objektih. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani www.veselo.si se uporabljajo izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

 

Ponudnik ne obdeluje osebnih podatkov v obsegu, ki bi zahteval določitev pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov.

 

VeSelo spletna trgovina, Renata Štimac s.p., vaše osebne podatke preko spletne strani shranjuje in obdeluje v naslednjih primerih:

 

1. Uporaba kontaktnega ali naročniškega obrazca

Pravni temelji za obdelavo osebnih podatkov: Osebna privolitev se pridobi skladno s 6(1)a) členom Splošne uredbe in se lahko kadarkoli prekliče s pisno zahtevo na info@veselo.si.

Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Kategorije osebnih podatkov in nameni:

1. ime in priimek,

2. elektronski naslov,

3. IP naslov, ki ga beležimo zaradi odpravljanja napak in preprečevanja napadov (te loge hranimo maksimalno 1 mesec). Ta podatek hranimo na podlagi legitimnega interesa skladno s členom 6(1)f) Splošne uredbe o varstvu podatkov,

4. sporočilo in ostali podatki, ki jih uporabnik vpiše v kontaktni ali naročniški obrazec.

Kategorije uporabnikov: Vzdrževalci spletne strani. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.

Rok hrambe: Do preklica privolitve oziroma ugovora.

Pravice posameznikov: Preklic privolitve oz. ugovor, dostop do podatkov, popravek, izbris, omejitev obdelave, prenosljivost. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano po elektronski pošti.

Pomoč: Za pomoč pri uveljavljanju svojih pravic se lahko obrnete na info@veselo.si

Pravno varstvo: Zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.

 

2. Prejemniki e-novic

Na e-novice ste se lahko prijavili preko spletnega obrazca, s čimer ste nam dali svojo privolitev za takšno obdelavo. Od prejemanja e-novic se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo v prejetem e-sporočilu ali pa nas o tem obvestite po e-pošti.

Pravni temelji za obdelavo osebnih podatkov: Osebna privolitev se pridobi skladno s 6(1)a) členom Splošne uredbe in se lahko kadarkoli prekliče s klikom na povezavo v prejetem e-sporočilu. Na podlagi lastnega zakonitega interesa (6(1)f člen Splošne uredbe) upravljavec osebne podatke obdeluje tudi za namen načrtovanja delovnega procesa in kapacitet ter za izboljševanje ponudbe in optimiziranje storitev.

Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Kategorije osebnih podatkov in nameni:

1. elektronski naslov naročnika na e-novice

2. IP naslov, ki ga beležimo zaradi odpravljanja napak in preprečevanja napadov (te loge hranimo maksimalno 1 leto). Ta podatek hranimo na podlagi legitimnega interesa skladno s členom 6(1)f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Kategorije uporabnikov: Vzdrževalci spletne strani, ponudniki orodij za trženje, zunanji izvajalci koriščenih storitev. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.

Rok hrambe: Do preklica privolitve oziroma ugovora.

Pravice posameznikov: Preklic privolitve oz. ugovor, dostop do podatkov, popravek, izbris, omejitev obdelave, prenosljivost. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano po elektronski pošti. Odjava od e-novic (preklic privolitve oziroma ugovor) je možna kadarkoli s klikom na odjavno povezavo v prejetih e-novicah.

Pomoč: Za pomoč pri uveljavljanju svojih pravic se lahko obrnete na info@veselo.si

Pravno varstvo: Zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.

 

3. Kupci

Če ste v spletni trgovini kupili izdelke, ste z nami sklenili pogodbo. Pravni temelj je člen 6(1)b) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Določene osebne podatke nujno potrebujemo, da lahko pogodbo korektno in v celoti izvajamo – torej za pošiljanje naročenih izdelkov, pošiljanje računov za naročene izdelke, obveščanje o stanju naročila, vodenje dostopnih pravic do spletnega mesta, reševanje reklamacij …

Odpoved pogodbe ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi pogodbe izvajala do njene odpovedi.

Kategorije osebnih podatkov in nameni:

1. Ime in priimek naročnika izdelka

2. Podjetje

3. Naslov

4. Stanje zapadlih terjatev

5. Specifikacija računa

7. Elektronski naslov

8. IP naslov, ki ga beležimo zaradi odpravljanja napak in preprečevanja napadov (le loge hranimo maksimalno 1 mesec). Ta podatek hranimo na podlagi legitimnega interesa skladno s členom 6(1)f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Kategorije uporabnikov: Vzdrževalci spletne strani, zunanji izvajalci koriščenih storitev in računovodskih storitev. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.

Rok hrambe: Do preklica privolitve oziroma ugovora.

Pravice posameznikov: dostop do podatkov, popravek, prenosljivost ter v omejen obsegu izbris, omejitev obdelave in ugovor. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti.

Pomoč: Za pomoč pri uveljavljanju svojih pravic se lahko obrnete na info@veselo.si

Pravno varstvo: Zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.

 

Za vse evidence: Osebnih podatkov, oddanih preko spletnega mesta VeSelo in naročnikov na e-novice ne uporabljamo za namene avtomatiziranega sprejemanja odločitev in ne za oblikovanje profilov.

 

Vaše pravice, povezane z osebnimi podatki

Ko gre za vaše osebne podatke imate naslednje pravice:

Pravico imate, da veste, zakaj se vaši osebni podatki potrebujejo, kaj se bo z njimi zgodilo in kako dolgo se bodo shranjevali in uporabljali.

Pravica do dostopa: pravico imate do dostopanja do osebnih podatkov, ki so nam poznani.

Pravica do popravka: imate pravico, da dopolnite, popravite, izbrišete ali blokirate vaše osebne podatke kadarkoli to želite.

Če nam dovolite obdelovanje vaših osebnih podatkov, imate pravico svoje soglasje kadarkoli umakniti, hkrati pa tudi pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov.

Pravica do prenosa podatkov: pravico imate zahtevati vse osebne podatke obdelovalca in jih v celoti prenesti k drugemu obdelovalcu.

Pravica do ugovora: lahko ugovarjate obdelovanju vaših podatkov. Temu bomo ugodili, razen če obstaja upravičena podlaga za obdelovanje.

Za uveljavljanje teh pravic nas, prosimo, kontaktirajte. Za to prosimo, uporabite kontaktne podatke, objavljene na tej spletni strani. Če imate pritožbo glede ravnanja z vašimi podatki, želimo, da nam to sporočite, pravico pa imate tudi predložiti pritožbo nadzornemu organu (informacijski pooblaščenec).

 

Z uporabo spletnega mesta se strinjate s splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko kot uporabnik redno spremljate morebitne spremembe splošnih pogojev ter posledično načine in namene obdelave zbranih osebnih podatkov.

Informacije o piškotkih in nastavitev piškotkov, ki jih dovolite, so vam na voljo v Politiki piškotkov.

Morebitna vprašanja o zasebnosti in obdelavi osebnih podatkov lahko naslovite na info@veselo.si

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?